E-MAIL

info@fondacijalejla.ba

Telefon

+387 61 850 030

PROJEKTI

Postani mentor/ica, budi dio priče

Fondacija Lejla Hairlahović Hušić počinje sa programom mentorstva, odnosno programom podrške mladim ljudima na savjetodavan i mentorski način.  

 

Svi smo u mladosti trebali neki savjet, neku vrstu podrške, dobar primjer ili usmjerenje. U važnim odlukama čime se baviti u životu, kako nastupiti u nekim situacijama koje nisu bliske ni vama ni vama bliskim osobama, škola, profesija, problem… mentorstvo nekad može biti od velike pomoći.

Stoga, ovim programom želimo upravo biti ta ruka podrške – uz stipendije koje su neizostavan dio našeg plemenitog cilja, želimo ponuditi i podšku mladim ljudima u sferama koje će vjerovatno olakšati njihov život. 

 

Uz odabir pravih mentora, uvezivanjem sa mladim ljudima, te međusobnim rastom i razvojem, vjerujemo u bolju budućnost, sviju nas!

 

”Mentorstvo je proces u kojem iskusnija osoba stavlja na raspolaganje svoje znanje i vrijeme kako bi podučila, podržala i savjetovala manje iskusnu osobu na način koji za nju ima smisla, imajući na umu njene najbolje interese. 

Mentor je osoba koji će vidjeti vaš potencijal čak i ako ga vi ne vidite i koja će vam pomoći da ga ostvarite. Imajući mentora na svojoj strani, neke stvari ćete u životu definitivno proći puno lakše, brže i efikasnije. ‘’

 

Pozivamo sve zainteresirane da kao mentorica postanete dio zajednice Fondacije i na svoj način doprinesete poboljšanju uslova života mladih ljudi. Mentori funcionišu na dobrovoljnoj volonterskoj bazi i voljni su učiniti nešto korisno za svoju lokalnu zajednicu, za svoje okruženje. Kad vas odaberemo kao mentora, povezaćemo vas sa mladom osobom koja je u potrazi baš za vama. Vi treba da plemenitim djelovanjem, budete savjetodavna podrška, uho za slušanje, duša za razvijanje mladih umova i njihovih mogućnosti!

 

Svi zainteresirani za mentorstvo, mogu se prijaviti na link https://forms.gle/LqrLQx8kexjEttu78

 

Poziv za sve omladince, kojima će mentori biti na raspolaganju biće objavljen uskoro!!!