E-MAIL

info@fondacijalejla.ba

Telefon

+387 61 850 030

Saopćenje za javnost

Povodom inicijative Vlade USK, a potom i usvajanjem odluke o promjeni imena JU OŠ Cazin 2 u JU OŠ Lejla Hairlahović-Hušić,  sa uzbuđenjem pozdravljamo što je u ključnim vremenima, kao što je ovo,  prepoznata vrijednost i značaj naše Lejle i na ovakav način ovjekovječen njen život i djelovanje.

Ovo odluka odražava ne samo prepoznavanje vizionarskog vodstva i kompetencija, koje je postavilo i temelje naše organizacije, već i  Lejlinu nepokolebljivu posvećenost u osnaživanju generacija kroz obrazovanje.

JU OŠ Lejla Hairlahović Hušić nosiće ime jedne divne osobe, koja je ovu školu neizmjerno voljela i koja je do posljednjeg daha davala sebe i svoje znanje za bolje obrazovanje i bolje prilike. 

Lejlina požrtvovanost njenim učenicima ovim će putem biti učvršćena u temelje obrazovanja, ne samo bivših učenika, nego i onih koji tek dolaze i koji će u ovoj školi moći naučiti ko je bila Lejla Hairlahović Hušić i njene vrijednosti zbog kojih se i škola zove tako. 

Ova odluka za nas nije samo simboličan gest; za nas je to posvećenost održavanju vrijednosti koje je Lejla nosila, podrška obrazovanju i motivaciji generacija koje dolaze, ali i priznanje za rad i djela koja nam je Lejla ostavila.

Odluka da se škola nazove po našoj Lejli svjedoči o trajnoj inspiraciji i motivaciji kojom se i sami vodimo.  Vjerujemo da će ovo motivirati sadašnje i buduće generacije učenika, prosvjetnih radnika i cijelu zajednicu da teže ka onom čemu je i Lejla težila – a to je bolje obrazovanje za sve i zajednički rad za zajednicu i ljude.

Želimo se zahvaliti svima koji su bili dio ove priče, koji su podržali ovu ideju i dali mogućnost da Lejlino ime živi kroz generacije koje dolaze i obrazovanje koje vrijedi. Vodeći se principima koji su od samog početka definirali temelje naše Fondacije, ali i vrijednosti koje je Lejla sama nosila, s ponosom i srećom želimo nastaviti ovakve priče i pozdraviti ovu odluku, zadovoljni, sretni i ponosni, baš kao što bi i Lejla bila!!!


Fondacija Lejla Hairlahović Hušić

Februar 2024.godine, Cazin